Over Anita

Anita ChristianenOver Anita Christianen

Ervaren
Sinds 2005 werk ik als zelfstandig arbeidsdeskundige. Mijn specialiteit is het eigenrisicodragerschap. Mijn ervaring is groot en mijn kennis van de wettelijke regels uitgebreid. Ik heb gewerkt voor UWV, bedrijven, re-integratiebedrijven en gemeenten. Voordat ik in 2002 afstudeerde als arbeidsdeskundige werkte ik twaalf jaar met verstandelijk gehandicapte en gedragsmoeilijke jongeren. Omdat ik merkte dat werk voor deze groep enorm belangrijk is, heb ik de overstap gemaakt naar arbeidsdeskundige.

Creatief
De impasse doorbreken; dat is het belangrijkste als mensen langere tijd door ziekte niet kunnen werken. Met mijn duidelijke visie op de regels en Ziektewet help ik werknemers en werkgevers daarvoor creatieve oplossingen te vinden. Dat begint altijd met een goed gesprek, bij voorkeur op de werkplek. Samen met de werknemer en werkgever ga ik daarna op zoek naar de volgende stap.

Twee voeten op de grond
Hoe eerder mensen gemotiveerd weer aan de slag zijn, hoe beter. De werknemer heeft weer een sociale daginvulling en eventueel inkomsten; de werkgever bespaart op loonkosten. Het is dus belangrijk verder te kijken dan alleen naar de meest voor de hand liggende oplossingen. Dankzij mijn ervaring en groot netwerk weet ik waar kansen liggen en kan ik creatieve oplossingen bieden.

Meer weten? Maak dan een connectie met mij op Linkedin.